A Bercel.com bemutatása

Bercel.com

Bercel.com projekt-ház:

A Bercel.com és Maison de Bernadette projekt-házak csapatának célja egy fenntartható -, a természeti környezettel harmóniában létező – emberséges és egészséges társadalom megteremtéséhez való hozzájárulás.

Ezt a társadalmat napról napra építik jószándékú és tettrekész emberek szerte a világon, fáradhatatlan munkával. Ehhez a nemzetközi törekvéshez szeretne hozzájárulni a Bercel.com közössége, egyfajta környezetvédelmi és fenntarthatósági olvasztótégelyként, mind saját projektjeivel, mind házigazdaként, teret adva más, hasonló célú és tevékenységű csapatoknak, cégeknek.
A környezettudatos technológiák, ötletek, esetleg szabadalommal is kecsegtető találmányok tekintetében szeretnénk a fiatal feltalálókat, vállalkozókat és projekt-csapatokat is segíteni, számukra mentorálási, startup-inkubációs szolgáltatásokat nyújtani. Ezen hiánypótló feladatokat abban a reményben vállaljuk fel, hogy a fiatal projektgazdák között lesznek olyanok, akik vállalkozásaik székhelyéül kistérségünket, illetve a Berceli Természetipari parkot választják majd. Feladatunknak érezzük a start-upok segítését a gazdasági szereplőkkel, köz- és versenyszférákkal, oktatási, illetve kutatás-fejlesztési intézményekkel való kapcsolataik zökkenőmentes kialakításában, számukra szabadalmaztatási eljárások és potenciális befektetők feltérképezésében. Felújítás után a házak a 25 éve vállalati tréninghelyszínként üzemelő Bercel Kastély mellett és azonos üzemeltetésben indulnak. Reméljük, hogy ügyfeleink között is akadnak majd támogatók, akik a jövő generációk vállalkozásainak indításában és mentorálásában partnereink lesznek. 

Saját tevékenységünk:

A Bercel.com munkássága elsősorban Nógrád megyére – különösképpen a Nógrád Szíve Kistérségre összpontosul, ugyanakkor csapatunk saját kutatásai, eredményei és publikációi globális témákra keresik a válaszokat. Célul tűztük ki szakemberek bevonásával különböző környezetvédelmi területek mélyreható vizsgálatát, a velük kapcsolatos problémák és lehetőségek közérthetővé tételét, oktatóanyagok készítését;  a helyi természeti -, kulturális- és társadalmi értékek (természeti kincsek, hagyományok, kézművesség) bemutatását és népszerűsítését; valamint a közösségszervezést, például közösségi események, konferenciák rendezését, tematikus hálózatok képzését.

Tevékenységünkhöz fontos irányadó a Környezettudatos Építési Segédlet (KÉS) 2021-es kiadványa, mely részleteibe menően taglalja a környezettudatos településtervezést, – épülettervezést, – területhasználatot, – vízgazdálkodást, – hulladékkezelést és energiagazdálkodást.

Munkásságával a Bercel.com hozzá kíván járulni a KÉS jövő évi, 2022-es kiadványának elkészítéséhez, melyben nagy hangsúlyt fog kapni a környezettudatos társadalomfejlesztés, olyan témákon keresztül, mint például a közösségi terek és kertek létrehozása, a környezettudatos munkamegosztás, a közösségi oktatás. 

Inkubátor tevékenységünk:

Bercelen hamarosan két projekt-ház áll majd a környezettudatos projektek rendelkezésére, mely nem csak nyugodt és jól felszerelt helyszínt tud biztosítani a munkának, hanem közösségi térként és szállásként is funkcionál. Ezen házakban zajló projekt-mentorálási és start-up inkubációs tevékenységekre építve a Bercel.com csapata már nem csak saját tevékenységével, hanem más -, hasonló gondolkodású csoportok vendégül látásával is képes lesz majd hozzájárulni céljai eléréséhez.

Hisszük és tapasztaljuk, hogy a józan ész és a tiszta szív mentén dolgozva, közös erővel, jelentős eredményeket tudunk elérni, aminek köszönhetően minden egyes nappal közelebb kerülünk ahhoz a világhoz, amit – ha eljön az ideje – jó szívvel hagyhatunk majd itt az utánunk jövő generációknak.

A Bercel.com projektjeit illetően az érdeklődők a www.bercel.com/blog felületen és a Bercel Park youtube csatornán keresztül tájékozódhatnak.

Közös erővel, egy szebb világért!  
Kinga&Miki