Bercel Kastély – Milestone Institute

A Bercel Kastély 1998-ban nyitotta meg kapuit Magyarország első exkluzív vállalati
tréninghelyszíneként. A 30 fő elszállásolására alkalmas kastélyépületben, illetve a
parkjában található vendégházakban a szakmai programok mellett kulturális és oktatási programok váltják egymást. Az elmúlt 8 évben pedig a Bercel Kastély üzemeltető csapata a Nógrád Szíve Kistérségfejlesztés egyik motorjaként működik közre a település-csoport turisztikai, kulturális és tudományos fejlesztésében. Ennek köszönhetően nagykövetek, politikusok, vállalatvezetők, befektetők, neves művészek és a környezetvédelem témájához kapcsolódó szakemberek látogatása egyre gyakoribb Bercelen. Magyar és nemzetközi szervezetek is előszeretettel választják a Bercel Kastélyt oktatási programok megrendezésére.

2020-ban a Milestone Institute szervezi itt nyári akadémiáját.

bercel

A Milestone Intézet eredményei alapján Magyarország egyik legsikeresebb progresszív oktatási intézménye. Mindezt tehetséges középiskolás diákok oktatásával

éri el. Az elmúlt 10 év során az Intézet által kifejlesztett innovatív képzési programnak köszönhetően több mint százharminc magyar diák nyert felvételt az oxford-i és cambridge-i egyetemekre. Az egyedülálló program ötvözi a különböző oktatási hagyományok legjavát a személyre szóló fejlesztési és pályaorientációs képzéssel. Az oktatás angol nyelven folyik, így biztosítva a diákok nemzetközi versenyképességét. A Milestone fontos céljai közé tartozik, hogy Magyarországot úgy mutassa be a nagyvilágnak mint az oktatás terén vezető és újító helyet. Az elért magas szintű eredmények és számtalan nemzetközi megkeresés hatására a Milestone Intézet elhatározta, hogy 2020 nyarán elindítja a 3 hetes Summer Institute nevű nyári táborát Bercelen. Ezen tábor keretében az Intézet lehetőséget ad nemzetközi diákoknak is, hogy bekapcsolódjanak az oktatási programjába. A Summer Institute során a világ minden részéről érkező diákok tanulmányi előadásokon és szemináriumokon vesznek részt, amelyek a klíma krízist, a demokráciák átalakulását és a mesterséges intelligencia témaköreit járják körbe. Emellett számtalan fejlesztő programon és közösségi tevékenységben fognak részt venni és várhatóan együttműködni a berceli közösséggel.